Branżowe Centrum Umiejętności w Technikum Leśnym w Tucholi im. Adama Loreta w swojej ofercie posiada bazę gastronomiczną w postaci stołówki szkolnej. Stołówka szkolna (przy internacie) posiada 228 miejsc siedzących, wyposażona w profesjonalną ladę wydawniczą, z zachowaniem ciągu technologicznego dostosowanego do potrzeb szkoły. Również do dyspozycji gości szkoła udostępnia Małą Stołówkę (36 miejsc siedzących), wyposażoną w pełni funkcjonalną kuchnię, gdzie można organizować różnego rodzaju spotkania. Posiłki wydawane są przez profesjonalny zespół kucharzy całodobowo - siedem dni w tygodniu. Metody serwowania potraw w postaci bufetu szwedzkiego (śniadania, kolacje), oraz tzw. „plating” (obiady). Posiłki są smaczne, domowe oraz zróżnicowane. Jadłospis pisany jest dekadowo (uwzględniając 11 dni), jednocześnie zachowując kaloryczność posiłków. Zawiera informacje o alergenach użytych w potrawach.

 

(przykładowy)

J A D Ł O S P I S

Stołówka Technikum Leśnego w Tucholi.

Data Śniadanie Obiad kolacja

……...2024

ŚRODA

Bułki pszenne (zawiera gluten), masło (mleko), herbata słodzona miodem naturalnym, dżem owocowy niskosłodzony, miód naturalny, keczup, musztarda (siarczany, gorczyca), kakao (mleko), wędlina, ser pleśniowy (mleko), ser mozzarella (mleko), pasztet pieczony, pomidor, ogórek.

Zupa fasolowa (zawiera seler, mleko).

Karkówka wieprzowa z pieca, ziemniaki,

do wyboru:

mizeria z ogórka świeżego (mleko), lub surówka z selera (seler).

Soki owocowe.

Pieczywo mieszane (chleb pszenny i razowy) (zawiera gluten), masło (mleko), herbata słodzona miodem naturalnym, dżem owocowy niskosłodzony, keczup, musztarda (siarczany, gorczyca), sałatka z uszkami (gluten), wędlina, ser topiony typu Hochland (mleko), pomidor, papryka.

……...2024

CZWARTEK

Bułki pszenne (zawiera gluten), masło (mleko), herbata słodzona miodem naturalnym, dżem owocowy niskosłodzony, miód naturalny, keczup, musztarda (siarczany, gorczyca), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko), wędlina, serek homogenizowany (mleko), twarożek ze śmietaną (mleko), pomidor, rzodkiewka.

Zupa krupnik (zawiera seler, mleko, gluten).

Kotlet schabowy panierowany (gluten, jajko), ziemniaki puree z mlekiem (mleko), do wyboru:

surówka z kapusty pekińskiej, lub kapusta biała duszona (gluten).

Soki owocowe.

Pieczywo mieszane (chleb pszenny i razowy) (zawiera gluten), masło (mleko), herbata słodzona miodem naturalnym, dżem owocowy niskosłodzony, keczup, musztarda (siarczany, gorczyca), makaron w sosie napoli (gluten), kabanos, owoc,  ser topiony typu zegary (mleko), pomidor, ogórek.

KOKTAJL BAR:

- czynny przy śniadaniu oraz obiedzie, dodatkowo stołówka otwarta 15.30 – 16.00

- codziennie inny koktajl, np: lemoniada, koktajl mleczny, koktajl owocowy lub warzywny – również występują w nich alergeny

- bar samoobsługowy dla chętnych

- proszę blender - bike obsługiwać zgodnie z instrukcją

ZAPRASZAMY DO KORZYSTANIA – „Dobra zabawa połączona ze zdrowym smakiem!”

Pogrubionym drukiem zaznaczono alergeny.